Karantina sonrası Home Ofis Tasarıma geçiş

Karantina sonrası Home Ofis Tasarıma Geçiş

Home ofis geçmişte sınırlı sayıda kişiye hitap eden bir çalışma tarzıyken, korona virüs salgını sonrası önemli sayıda çalışan tarafından kullanılan bir yöntem haline gelmiş bulunmaktadır. Virüs salgınından korunmak amacıyla evlerden yapılan çalışmalar güvenlik anlamında katkı sağlamakla birlikte, birçok kişi ofis ortamından ve olanaklarından uzakta çalışmak sıkıntı verici bir süreç olarak yaşanmaktadır. Yaşanan bu tür sıkıntıların en önemli sebebi, evlerin ofis tasarımı yapılacak işler için uygun donanımlara sahip olmamasıdır.

Salgının hız kesmeden devam edeceği ihtimali tüm çalışanların aynı ofis ortamında çalışabilme ihtimalini de ortadan kaldıracak gibi görünüyor. Bu sebeple evlerinden çalışmak zorunda olan birçok kişi home ofis tasarım çalışması yaparak yaşam alanlarının kapasitesine uygun ofis alanları oluşturmaya çalışıyor. Evden çalışmak zorunda kalınması ev içlerinde birtakım değişiklikler yapılmasını zorunlu kılarken, yeni ev arayışına giren birçok kişi ev seçim kriterlerine home ofis uygunluğunu da eklemiş bulunuyor.

Home ofis tasarımı konusunda çalışmalar yürüten profesyonel tasarımcılar, bundan böyle ofislerde kalabalık personel bulundurmanın bir hayli zaman alacağını, kişisel konsantrasyon gerektiren tüm işlerin evlerden yapılabileceğini öne sürüyor. Buna göre evin bir bölümünün ev ofis şartlarına göre yeniden düzenlenmesi ve çalışmanın verimli hale gelebilmesi için gerekli şartların sağlanabilmesi gerekiyor.

İlerleyen günlerde virüs salgınının etkisini sürdürmesi halinde evin büyüklüğü, yerleşim planlaması, bulunduğu konum ve bölgedeki internet alt yapısı ev seçiminde en önemli, kriterler olacak gibi görünüyor. Home ofis tasarımlarında çalışan için ayrı bir oda düzenlenmesi veya dekoratif çözümler kullanılarak yaşam alanlarından bir bölümün ayrıştırılarak kullanılması en uygun çözüm olarak görülüyor. Home ofis tasarımlarında klasik ofis düzenlerinin oluşumu konusunda zorluklar yaşayanlar profesyonel tasarım uzmanlarından destek alarak yaşam alanlarında yepyeni ofis ortamları yaratabiliyor.