Banyo Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Banyo dekorasyonu konusunda dikkat edilmesi gereken ilk kural banyonuzun ölçülerine uygun büyüklükte tercihler yapmak. Banyonuz normalden küçük ise onu büyük eşyalarla dekore etmek daha kalabalık görünmesine banyonuz normalden büyük ise küçük ve az eşya ile dekore daha boş görünmesine yol açar.

Banyoda rahat, ferah ve iç açıcı bir ortam düşünüyorsanız renkler size ışık tutacaktır. Kişisel zevklerinizi ön planda tutarak yapacağınız dekorasyonlar istediğiniz görüntüye ulaşmanızı sağlayacaktır. Dar banyolar için açık renk boya veya fayans kullanımı banyonuzun olduğundan daha ferah durmasını sağlar. Yine dar alanlı bir banyonuz varsa şeffaf camlı duşa kabinler tercih edebilirsiniz. Geniş banyolar için ise tercihe göre daha koyu fayans veya aksesuarlar kullanılabilir.

Banyonuzda çamaşır makineniz bulunuyorsa, makinenizin üstüne raf konumlandırarak alandan tasarruf yapabilir, banyonuza şık bir görünüm kazandırabilirsiniz. Raflara dizeceğiniz havlular, sabunlar, çamaşır makinesi için gerekli deterjanlar elinizin altında olmakla birlikte rafın açık hali her daim düzenli olmanızı da gerekli kılar. Lavaboların alt kısımlarının dolap olması depolama ihtiyacınızı karşılar ve banyonuzu daha işlevsel kullanmanızı sağlar.

Banyo dekore ederken en önemli durumlardan biri de ışıktır. Güneş ışığı almayan banyoların aydınlatması önemlidir. Özellikle ayna kullanımı için ışığın yeterli olması önemlidir. Işığınız yetersiz, banyonuz yeterince gün ışığı almıyorsa aynaların yanına konumlandıracağınız led ışıklar ihtiyacınızı karşılar.

Banyoda kullanılacak ürünleri seçerken kolay temizlenebilen ve leke tutmayan özellikteki ürünleri seçmek sizin işinize daha çok yarayacaktır. Özellikle duşa kabinlerin kenarlarının kararma veya paslanma yapmaması banyoda kireç oluşmaması için alınan ürünün malzeme kalitesi kontrol edilmelidir. Ayrıca banyo zemininin ve duşa kabin zemininin kaymaz özelliğe sahip olması banyoda yaşanacak kazaların önüne geçilmesini sağlar.